VÅR FILOSOFI

GEMENSKAP, NYFIKENHET OCH HANTVERK

FILOSOFI

Thora vingård ligger på Bjärehalvön som är välkänt för sina bördiga odlingsmarker och närheten till hav och natur. Likt franska viner med sin elegans eller de italienska vinerna fulla av smak, odlar vi ett vin likt inget annat som kan stå på egna svenska ben.  På vingården odlas Pinor Noir, Solaris, Pinot Gris, Ortega och Siegrebe. De är fördelade på över 13000 vinstockar som blickar ut över Kattegatt och Hallands väderö Druvorna växer sig mogna mellan Maj och September för att sedan skördas och lagras i Svenska ekfat som franska ekfat samt ståltank.

Den lokala produktionen ger oss som vinmakare kontroll över vårt hantverk från behandlingen av vinstockarna hela sommaren, till skörden, vinifiering, lagring och buteljering, vilket är en viktig faktor för att hålla högsta nivå på våra viner. Hantverk, nyfikenhet och gemenskap är drivkrafterna bakom skapandet av våra viner. 

"VI VILL ATT THORA VINGÅRDS VINER SKA BINDA SAMMAN DE SMAKER SOM VI SÅ OFTA FÖRKNIPPAR MED BJÄREHALVÖN."

- JOHAN ÖBERG

OM OSS

I en sluttning med utsikt över Kattegatt och Hallands väderö växer stockar med Pinot Noir, Solaris, Pinot Gris, Ortega och Siegrebe. Vingården odlar, producerar och buteljerar svenska premium viner med lokalt fokus och globala ambitioner.

INSTAGRAM

KONTAKT

  • Instagram - svarta cirkeln
  • Facebook - svarta cirkeln

Dalen 43

 269 95 Båstad

BJÄRE, SVERIGE

Heather & Johan Öberg

Sverige, Bjäre, Torekov

hello@thoravingard.com