VÅR HISTORIA

MED RÖTTER I TOREKOV, SKÅNE OCH KALIFORNIEN

HISTORIA

Familjen Öberg köpte gården utanför Torekov 2014. Efter många år som entusiastiska besökare av vingårdar världen över blev drömmen om att odla eget vin på den Svenska landsbygden i Torekov verklighet. Samma år som vingården köptes planterades även de första vinstockarna vilket blev startskottet för det som idag är Thora Vingård. Gården byggdes om 2016 och i samband med ombyggnationen byggdes även ett vineri.

 

Fram till 2019 har familjen planterat över 13000 stockar och införskaffat sig den senaste utrustning för att möjliggöra den första vinproduktionen sommaren 2020. Ett vin skapat för den lokala matkulturen som odlats fram av bönder och serveras på tallrikarna i bygdens restaurangerna under flera generationer. Thora Vingård vill forma ett vin som binder samman Bjäre, Båstad och Torekov under en kork. Historien fortsätter och under sommaren 2020 kommer de första flaskorna med Thora vin finnas tillgängligt för allmänheten.

"SOM LITEN KOMMER HAR JAG IHÅG HUR MINA FÖRÄLDRAR PRESSADE VIN PÅ GAMMALT VIS I VÅRT  FAMILJEHEM I KALIFORNIEN. DET HAR SÅTT ETT FRÖ I MIG SOM IDAG HAR VÄXT FRAM TILL THORA VINGÅRD

- HEATHER ÖBERG

OM OSS

I en sluttning med utsikt över Kattegatt och Hallands väderö växer stockar med Pinot Noir, Solaris, Pinot Gris, Ortega och Siegrebe. Vingården odlar, producerar och buteljerar svenska premium viner med lokalt fokus och globala ambitioner.

INSTAGRAM

KONTAKT

  • Instagram - svarta cirkeln
  • Facebook - svarta cirkeln

Dalen 43

 269 95 Båstad

BJÄRE, SVERIGE

Heather & Johan Öberg

Sverige, Bjäre, Torekov

hello@thoravingard.com