VÅR HISTORIA

MED RÖTTER I TOREKOV, SKÅNE OCH KALIFORNIEN

HISTORIA

Familjen Öberg köpte gården utanför Torekov 2014. Efter många år som entusiastiska besökare av vingårdar världen över blev drömmen om att odla eget vin på den Svenska landsbygden i Torekov verklighet. Samma år som vingården köptes planterades även de första vinstockarna vilket blev startskottet för det som idag är Thora Vingård. Gården byggdes om 2016 och i samband med ombyggnationen byggdes även ett vineri.

 

Fram till 2019 har familjen planterat över 13000 stockar och införskaffat sig den senaste utrustning för att möjliggöra den första vinproduktionen sommaren 2020. Ett vin skapat för den lokala matkulturen som odlats fram av bönder och serveras på tallrikarna i bygdens restaurangerna under flera generationer. Thora Vingård vill forma ett vin som binder samman Bjäre, Båstad och Torekov under en kork. Historien fortsätter och under sommaren 2020 kommer de första flaskorna med Thora vin finnas tillgängligt för allmänheten.

"SOM LITEN KOMMER HAR JAG IHÅG HUR MINA FÖRÄLDRAR PRESSADE VIN PÅ GAMMALT VIS I VÅRT  FAMILJEHEM I KALIFORNIEN. DET HAR SÅTT ETT FRÖ I MIG SOM IDAG HAR VÄXT FRAM TILL THORA VINGÅRD

- HEATHER ÖBERG